Klimplant

 

©Christine Saalfeld 2015

 

realisatie: GKB

producent: Stichting Stadnomaden

 

 

Het speel/kunstobject De Klimplant is op verzoek en in overleg met bewoners en kinderen van Bloemhof-Midden ontwikkelt. De realisatie van het project wordt ondersteund door gemeente Rotterdam, CBK Rotterdam Opzoomer Mee & Bewonersidee en Woonstad. Het speel/kunstobject wordt in eerste instantie ingezet om het Bloemhofplein een vernieuwde identiteit te geven.

Daarnaast willen de kinderen een speelobject dat multifunctioneel en voldoende groot is om met meerdere kinderen op te kunnen spelen. De voorkeur gaat uit naar een laagdrempelig object, dat geschikt is voor jonge kinderen of voor kinderen met een lichte handicap. Het nieuwe speelobject zal in tegenstelling staan tot het grotere klimrek, een klim object dat ook op het Bloemhofplein staat, dat voor jongere kinderen nog eng aanvoelt.

 

De Klimplant daagt uit om erop te klimmen, balanceren, zich in het net te laten vallen, om hoog te trekken, te zitten, onder heen te kruipen en te rusten. Het meest uitslag gevende argument, om zich voor de realisatie van het project in te zetten, is het eenstemmige enthousiasme van buurtbewoners, gemeente en CBK voor het ontwerp. Het speel/kunstobject is ontworpen door kunstenares Christine Saalfeld en wordt gerealiseerd in samenwerking met GKB staalwerk & machines.

 

Bij het ontwerp, uitvoering en plaatsing van het speel/kunstobject wordt rekening gehouden met alle eisen ten aanzien van functionaliteit en veiligheid.

Met dank aan: Henny, Herman Lamers (artist), Ton Luijendijk (architect) Mede mogelijk gemaakt door: CBK Rotterdam,

Gemeente Rotterdam en Opzoomer Mee & Bewonersidee.

op 5, 6 en 7 oktober 2012

 

PODIUM ZUIDERPARK -

KRUID & KUNST

 

Het hele weekeinde stellen een aantal tuiniers hun privé- oases open. De tuinen functioneren niet alleen als decor voor de beelden, maar wordt zelf onderdeel van het kunstwerk.

De kunstwandelroute omvat 19 op locatie gemaakte installaties en performances.

 

Met Frank Bruggeman, Denise Collignon, Peter Fengler, Martina Florians, Stefan Gross, Toine Horvers, Esther Kokmeijer, Reinier Lagendijk, Herman Lamers, Dirk van Lieshout, Netty van Osch, Christine Saalfeld, Sandro Setola, Egied Simons, Melle Smets, Ieke Trinks en Katrijn Verstegen.

 

Op zaterdag en zondag zijn er naast de kunstwandelroute een aantal activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen lampionnen en vliegers of meedoen aan een workshop trommelen. Verder kunt u naast het ervaren van kunstwerken speuren naar het Gelaarsde Schaap. Op zondag is er ook een Markt.Hier kunt U lekker snuffelen tussen de rommel en spullen van de leden van de volkstuinvereniging en kunt u bijvoorbeeld genieten van de lekkere hapjes van Wijkkeuken van Zuid en het zadenrijkegroens van Natuurlijk op Zuid. Verder is er een optreden van Forcast Jah Reign. Voor meer details zie het programma.

 

Volkstuin De Zandweg is een openbaar park en voor iedereen toegankelijk. Het complex ligt aan de rand van Zuiderpark in Rotterdam, tussen de wijken van Charlois en de nieuwe waterplas. Charlois 550 jaar is de perfecte gelegenheid om een aantal activiteiten te organiseren die aandacht voor ons volkstuincomplex opleveren.

KRUID & KUNST wordt financieel ondersteund door: Subsidiebureau Deelgemeente Charlois, Dienst Kunst & Cultuur Rotterdam, Stichting Centrum Beeldende Kunst, Stichting Elise Mathilde Fonds en DeltaPORT Donatiefonds

 

KRUID & KUNST is een initiatief van Stichting Stadsnomaden. Het programma is door Stichting Stadnomaden georganiseerd in samenwerking met Stichting Volkstuinvereniging De Zandweg en is met bijdragen van Stichting Theater Werklicht tot stand gekomen.