TENTAKEL 2020

Dit jaar is het zevende jaar dat stichting Stadnomaden het kunst en cultuurfestival TENTAKEL heeft kunnen realiseren. Tentakel is een reizend wijk-event. Met activiteiten en workshops worden kinderen gestimuleerd nieuwe talenten te ontdekken en hun motorisch en reflectief vermogen verder te ontwikkelen.  Kunstenaars ontwikkelen workshops, installaties en performances met het doel kinderen een andere kijk op de wereld te geven en hun culturele reverentiekader te verbreden. 
Het  festival heeft zeven keer op zeven verschillende locaties in Rotterdam Zuid plaatsgevonden.  

Oorspronkelijk zou het festival in de zomermaanden (juni/juli) plaatsvinden. Door de Corona crisis hebben wij het festival moeten uitstellen tot de nazomer van september 2020 en het programma aan moeten passen: Tentakel heeft zich dit jaar alleen op kinderen van 4 tot 12 jaren gericht.  Ouders worden aangemoedigd om afstand te houden. Deze duidelijkheid heeft goed uitgepakt voor de kwaliteit van het festival. 

We kijken terug op een ontzettend geslaagd jaar, daarvoor kwamen meerdere factoren bij elkaar zoals: het goede weer, een fijn team, gemotiveerde kunstenaars, enthousiaste bezoekers en voldoende financiële ondersteuning.

Tentakel wordt in 2020 mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van: Cultuur in de Gebieden, Gebiedscommissie Charlois, Feijenoord en IJsselmonde, Stichting Bevordering van Volkskracht, Mya fonds, Cultuur Concreet, Deltaport Donatiefonds, VSB Fonds, Elise Mathilde Fonds, Stichting Worm, Popunie en CBK Rotterdam.

Tentakel vindt sinds 2014 in nauwe samenwerking plaats met organisaties zoals:

TOS, DOK, Kameleonschool, OBS Charlois, OSBS De Triangel, Beneden aan de dijk, Stichting Open Haard, Wijkraad Hillesluis en Bloemhof, AZC IJsselmonde, Huis van de wijk Carnisse en Oud Charlois, Mya fonds, Cultuurscouts IJsselmonde, Feijenoord en Charlois, stichting De Stip, Wolphaertspace, Humanitas, SKVR, Gemeente Rotterdam dienst veiligheid, MDT op Zuid, Stichting Koco.