Groen conferentie

Einde 2013 organiseerde Bart van Lieshout ( n’Bries/ Stadnomaden) en Sander Dikstra (Meigroen/ Ecokids) een groen conferentie in Katendrecht. Aanleiding voor deze bijeenkomst was het zoeken naar samenwerkingsverbanden tussen diverse groen partijen. 

In December 2013  kwamen zo’n 15 groen partijen samen in het voormalig schoolgebouw, gelegen aan de Tolhuisstraat. Sprekers van deze middag warenStefan van der Worm (Wenken, Abelen, Ravottuh) en Gudrun Feltkamp (De Groene Loper/ De Stad Uit), 

Gedurende de middag kwam het idee naar boven om iets samen te doen, als kans om elkaar beter te leren kennen. Edward Boele van Buurtlab stelde voor om op de locatie van NME centrum de Kooi in IJsselmonde (Wim vd Boor) gezamenlijk iets neer te zetten. De gemeenschappelijke activiteit vond zijn vorm in „Expeditie Groen“. Een open dag bij het met schaapscheren & spannende spelactiviteiten.  Afgezien van het feit dat deze dag uiterst succesvol verliep was de slotsom dat kleine culturele organisaties uiteraard gewend zijn om samen te werken, maar dat het moeilijk is om de verschillende agenda’s te coördineren. Helaas ontstond er geen plan om, op basis van de opgedane ervaringen, afspraken in de toekomst hierover te verduurzamen. Het bleef bij een eenmalig (groen) evenement.