TENTAKEL 2020


TENTAKEL is een rondreizend wijk-event en zou in 2020 in  7 verschillende wijken in Rotterdam een aanbod voor kinderen aanbieden.

TENTAKEL is een wijkevent en wordt door kunstenaars en theatermakers zelf georganiseerd; de initiatiefnemers wonen in de wijken waar ‘t event doorheen trekt. Dat versterkt de binding van makers en de deelnemers. De initiatiefnemers weten wat in de buurt speelt. Het festival is bewust kleinschalig en biedt een podium aan participatieve kunstactiviteiten. Het zwaartepunt ligt op het doen, de interactie en de verwondering. 

Tentakel biedt aan bezoekers een gelaagd programma met kunst, cultuur, theater en workshops. Het actieve karakter van het festival werkt verbindend tussen opleidingsniveaus, geloofsrichtingen en taalbarrières.

De surreële setting nodigt uit tot verwondering en verbazing en geeft een andere kijk op onze leefwereld. 

Dit jaar zal vanwege het Corona virus een aangepaste editie plaatsvinden. 

TIJDEN 


De 7 Tentakels  zullen in september 2020 plaatsvinden. Data moeten – in overleg met aansluitende wijkorganisaties – worden afgestemd. 

Event tijden: 13.00 – 17.30 uur

TENTAKEL 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam, VSB Fonds, Elise Mathilde Fonds, Gemeente Rotterdam, OpzomerMee, Volkskracht, Cultuur concreet, Delta Port Donatie Fonds en andere.

Tentakel vindt sinds 2014 in nauwe samenwerking plaats met organisaties zoals:

TOS, DOK, Kameleonschool, OBS Charlois, OSBS De Triangel, Beneden aan de dijk, Stichting Open Haard, Wijkraad Hillesluis en Bloemhof, AZC IJsselmonde, Huis van de wijk Carnisse en Oud Charlois, Mya fonds, Cultuurscouts IJsselmonde, Feijenoord en Charlois, stichting De Stip, Wolphaertspace, Humanitas, SKVR, Gemeente Rotterdam dienst veiligheid, MDT op Zuid, Stichting Koco.